Jeff Keasberry te gast: Indische roots en Dubbele Nationaliteit

nederlanderblijven.nl – In deze aflevering is ras-Amsterdammer Jeff Keasberry te gast, een bekende in zowel de Indische als Nederlandse gemeenschap in California. Jeff heeft zowel de Nederlandse als de Amerikaanse nationaliteit. Hij woont in Los Angeles en organiseert er jaarlijks de grootste viering van Koningsdag aan de West Coast.

We bespreken hoe de verouderde Nederlandse wetgeving vijandig is omtrent dubbele nationaliteit. Nederland benadeelt zijn burgers hiermee zwaar ten opzichte van andere Westerse landen. Jeff werd destijds Amerikaans om beter te kunnen participeren, en kon dankzij een uitzondering in de wet zijn Nederlanderschap behouden.

Danno betreurt het verlies van zijn Nederlanderschap, dat hem tegen zijn wil in door Nederland is afgenomen toen hij Amerikaan werd. Hij probeert het nu terug te krijgen.

We zijn het erover eens dat een dubbele nationaliteit de band met je roots juist versterkt. Als expat leer je je moederland meer waarderen. Daarom pleiten we voor een wetswijziging zodat Nederland dubbele nationaliteit toestaat, net als andere Westerse landen.

Ondanks dat sommigen al generaties in de VS wonen, behouden we onze Nederlandse cultuur. Met deze podcast willen we op een positieve manier bijdragen aan de discussie rond dubbele nationaliteit.


Comments

One response to “Jeff Keasberry te gast: Indische roots en Dubbele Nationaliteit”

  1. Gillian Marie Erasmus Avatar
    Gillian Marie Erasmus

    When will the law be changed in order for all the previously born Netherlanders ( who lost citizenship due to ignorance of the law) to regain citizenship. This is becoming a never ending discussion and debate

Leave a Reply