Welkom bij “Nederlander Blijven” – een beweging die zich inzet voor het behoud van de Nederlandse nationaliteit en de bescherming van EU-rechten. In Nederland wordt dubbele nationaliteit in principe niet toegestaan op basis van een wet uit 1892, wat resulteert in een zeer ongebruikelijke situatie waarbij het Nederlandse paspoort direct kan worden afgepakt als straf.

Het is belangrijk op te merken dat ondanks deze beperkende wet, er talloze Nederlanders zijn die trots hun dubbele nationaliteit dragen. Bekende voorbeelden zijn onder andere Koningin Maxima (Argentijns-Nederlands), de minister van Defensie Kajsa Ollongren (Zweeds-Nederlands), en de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb (Marokkaans-Nederlands). Ook bekende Nederlanders zoals Max Verstappen (Belgisch-Nederlands) en TV-presentator Eva Jinek (Amerikaans-Nederlands) combineren succesvol hun Nederlandse identiteit met hun andere nationaliteit.

Deze voorbeelden onderstrepen de waarde en diversiteit die Nederlanders met dubbele nationaliteit bijdragen aan onze samenleving. Het is van groot belang om hun keuze en identiteit te respecteren en ervoor te zorgen dat zij dezelfde rechten en vrijheden genieten als andere Nederlanders.

Via onze website en acties willen we bewustzijn creëren over deze situatie en pleiten voor gelijke behandeling en bescherming van de rechten van Nederlanders met dubbele nationaliteit. Sluit je aan bij “Nederlander Blijven” en strijd mee voor de erkenning en gelijke rechten van alle Nederlanders, ongeacht hun dubbele nationaliteit!

Contact formulier


Discover more from NederlanderBlijven

Subscribe to get the latest posts to your email.